Tía Pepa (re)styling

Tía Pepa (re)styling

vrijdag 30 maart 2012

FLESVAZEN


In de VT-wonen van deze maand stond een kleine artikeltje over de wijnetiketten "dichter bij de wijn" van PLINT. Plint is een website waar je  allerlei artikelen kunt bestellen die zijn bedrukt met een mooi gedicht.  De bedoeling van de wijnetiketten is dat, als je een fles wijn cadeau wilt doen, je het etiket eraf weekt en er dan een origineel, toepasselijk gedicht voor in de plaats plakt. Ik heb de etiketten al een jaar of 3 in huis maar op de een of andere manier vergeet ik steeds om ze te gebruiken. Totdat ik laatst een paar wijnflessen met wat krijtverf een kleurtje gegeven had, ineens bedacht ik me dat ik die leuke etiketten nog had liggen. Ze zijn zelfklevend dus in een paar minuten tijd heb ik deze flessen omgetoverd in aparte vazen. Een mooie tak erin of, zoals hier, wat lentebloemen en je hebt weer eens iets anders.




De etiketten zijn, behalve met een gedicht, ook nog bedrukt met werk van bekende kunstenaars.






 Wil je zelf ook flessen gaan verven, zorg er dan voor dat je eerst een goede multiprimer gebruikt zodat de verf goed hecht op het glas. De krijtverf is wel wat besmettelijk, als je dat wilt voorkomen kun je ze eventueel nog aflakken. Het mooie poederige effect van de krijtverf gaat dan natuurlijk wel verloren. Kijk ook eens bij PLINT voor nog meer leuke "poëzie" ideeën. 

Un abrazo, Pascale

woensdag 28 maart 2012

LENTEGROEN

Vandaag een bijdrage voor Fleur en Kleur op woensdag van Een sneller kloppend hart. Deze foto's staan in het culinaire magazine FOODIES van april 2012. Het thema van deze pagina's is lentegroen en, behalve dat de gerechten er heerlijk uitzien, vind ik de fotografie ook fantastisch mooi. 

 
"Doperwtensoep met kervel",
in leuke soepkommen.



"Romanescosalade met dragonvinaigrette"
Ook een mooi servies en leuke styling.


Mooie compositie voor die oude deur.
Zou ik dat effect met verf kunnen benaderen?
  

"Groenedruivensorbet met pistache en munt"
Lekker!

Heerlijke lenterecepten, ik ga ze zeker een keer uit (laten) proberen!
Lentegroene groetjes,

Pascale

Bron foto's: Foodies magazine april 2012


zondag 25 maart 2012

PASEN


Oké, laat ik beginnen om te zeggen dat ik eigenlijk niet zoveel met paasdecoraties heb. Toen de kinderen nog klein waren kocht ik elk jaar braaf een paastak en versierde die met kleurige eitjes. Ik heb zelfs nog eens een palmpasentak gemaakt met een haan van brooddeeg en ik heb ook nog eens kuikentjes gemaakt van pompons, leuk, uit zo'n knutselboek voor kinderen. Maar de laatste jaren gooi ik op goede vrijdag her en der wat van die versieringen neer die ik nog heb liggen en ik weet niet hoe snel ik ze na Pasen weer op moet ruimen. Tsja, en nu ik aan het bloggen geslagen ben en, geïnspireerd ben geraakt door jullie leuke blogs zoals die van Jayne van de "Zinken Viool" heb ik maar eens wat oude prullaria te voorschijn gehaald om te pimpen. Ik heb vanmiddag lekker in het zonnetje deze eieren beplakt en versierd met wat afbeeldingen van "The Graphics Fairy". Ik vind ze best aardig gelukt. 


Dit was de eerste, met french vintage music sheet,
het veertje lag nog ergens en kwam goed van pas.

Deze is beplakt met de print van een "vintage poem" 
verouderd met  distress ink.

Dit was de laatste en omdat ik er wat handigheid in gekregen had
het beste gelukt.
Ik vind ze wel leuk staan in hun eierdopjes op mijn oude koffertje.


Toch een beetje Paassfeer in huis, en al ruim voor Pasen! Ik wens jullie een fijne en zonnige week toe.

Adiós y hasta pronto.

Pascale



maandag 19 maart 2012

BRAG MONDAY AT THE GRAPHICS FAIRY



Ik ben supertrots. Mijn vaasjes zijn uitgekozen voor Brag Monday van "The Graphics Fairy" , een superleuke Blog met vintage afbeeldingen. Als je er nog niet geweest bent, klik dan hier, www.graphicsfairy.blogspot.com,  het is zeker de moeite waard.  Eigenlijk was de Blog van Karen de aanleiding voor mij om ook te gaan bloggen, en zie hier, 2 weken verder sta ik er zelf. Ik vind het echt geweldig. Karen, thank you very much for picking my project. Y muchas gracias por los comentarios castellanos.


I am going to enjoy the sun now, voy a disfrutar del sol.

Un abrazo, Pascale

zondag 18 maart 2012

ROMMELMARKT TONGEREN

Vanochtend vroeg opgestaan om naar de wekelijkse antiek-/rommel-/brocantemarkt in Tongeren te gaan. Het Belgische Tongeren ligt net over de grens bij Maastricht en de markt is een begrip in de wijde omtrek. Altijd leuk om even rond te snuffelen en natuurlijk tussendoor gezellig koffie met slagroom drinken en een heerlijke Belgische wafel eten! Heerlijke zondag. 

Hele mooie oude koffers en dokterstassen

Oude en nieuwe zeep


Brocante


Mooie kasten!

En deze is mee naar huis gegaan!

Mijn nieuwe bureautje waar ik mijn laptop kan laten staan en heerlijk rustig kan werken. Ik weet nog niet of ik het ga schilderen. Als het aan mijn vader ligt blijft hij zoals hij is maar ik kan het nou eenmaal niet laten om oude tafeltjes een nieuw verfje te geven. Nou ja, hij staat op zijn plek en ik schrijf er nu deze post aan. Ik zal er eens rustig over nadenken.

Fijne zondag nog.
Un besito, Pascale 





woensdag 14 maart 2012

Kleur en Fleur op Woensdag


Turquoise met whitewash

Vandaag voor de kleur en fleur op woensdag op de blog van Een sneller kloppend hart van Veronique 2 kastjes in turquoise, een van mijn favoriete kleuren. Deze kastjes waren een van mijn eerste projecten. Ik had ze gekocht en besloot ze eens even op te vrolijken. 

Zo zagen de kastjes er eerst uit

Ik had eerst één kastje bewerkt. Het duurde best een tijdje voordat ik hem verkocht had maar de koopster was erg enthousiast. Ik bedacht dat de kleur misschien toch iets te heftig was en dat ik het tweede kastje iets subtieler moest verven. Maar nog voordat ik eraan kon beginnen mailde iemand mij of ik nog zo'n zelfde kastje had als op mijn site staat, de kleur was perfect voor de nieuwe kamer van haar dochter. Dus kastje twee is ook turquoise geworden. Bij dit kastje heb ik de binnenkant ook nog afgewerkt met een behangetje. 


Mooi porseleinen knopje erop

Toch leuk dat alletwee de kastjes nu ergens anders staan te pronken.

Un abrazo, Pascale




zondag 11 maart 2012

Bloemenvaasjes


Sinds ongeveer 1,5 jaar hebben we een kookclub. Het idee ontstond tijdens een wijntje ter gelegenheid van mijn 43e verjaardag. Vandaar dat we de kookclub  ook "cuarenta y tres" (naar de beroemde Spaans likeur) genoemd hebben. Wij zijn met z'n dertienen en zo eens in de 3 maanden komen we een zaterdag bij elkaar. De mannen al rond het middaguur om boodschappen te gaan doen en voorbereidingen te treffen, want ja, wij dames hoeven helemaal niets te doen! 's Avonds mogen wij aanschuiven en zorgen de mannen voor een uitgebreid diner. Het is steeds weer een succes en een geweldig leuke avond. De laatste keer vond het bij ons thuis plaats en omdat het thema "winters wit" was wilde ik de tafel ook wit aankleden. Via internet witte damast gekocht voor een tafelkleed, mooie witte waxinelichthouders had ik al, ik wilde alleen nog wat witte vaasjes hebben. Ik had nog wat kleine flesjes en jampotten staan. Deze heb ik wit geschilderd. Op de site van de "Graphics Fairy" heb ik een aantal labels gevonden en deze heb ik met decoupage op de flesjes bevestigd. Wat afgewerkt met touw en hier en daar een knoopje en voilà, mijn tafel zag er prachtig uit.






 Omdat ik toch bezig was heb ik ook nog wat servetringen gemaakt van jute met de afbeelding van "licor 43" erop. Deze heb ik op witte katoen geprint en toen op het jute genaaid en daarna afgewerkt met een mooi parelmoer knoopje. Samen met mijn witte servies van Vileroy en Boch was het helemaal af. 




Het was weer een ontzettend gezellige avond. Ik ben helaas vergeten om een foto van mijn mooi gedekte tafel te maken. 

Adiós y hasta pronto, 
Pascale

donderdag 8 maart 2012

blog ontwerp

Vandaag nog maar eens wat zitten prutsen met picasa en het plaatsen van gadgets. Met dank aan Nelly en Carolien voor de tips. Het ziet er al wat beter uit maar het is nog lang niet wat ik wil. Och, zo langzamerhand zal het wel groeien. Oh, en Silvia, je hebt gelijk. Het is verslavend!!! Adiós y hasta pronto.

woensdag 7 maart 2012

Kleur op woensdag!

Ik heb zin in de lente. Afgelopen zondag scheen het zonnetje even en het was heerlijk op ons terras. Ik besloot meteen om maar een muurtje te gaan schilderen, wat denk je, nog geen uur nadat ik klaar was begon het te regenen. Ik mis de zon! Om toch een beetje in de voorjaarsstemming te komen heb ik wat gezocht voor "Fleur en Kleur" op woensdag van  "een sneller kloppend hart". Deze foto's zijn van een vakantie in Andalucía waar we op een Feria terechtkwamen in Jerez de la Frontera. De fleur en kleur spatten ervan af. "Vaya Fiesta" wat een feest!! Wij associeren die typische stippenjurken vaak met tuttig en ouderwets maar daar zie je allemaal jonge meiden in de traditionele flamencojurken lopen. Zeg nou zelf, dat ziet er toch geweldig uit! Laat de zomer maar komen.

 Adiós y hasta pronto, Pascale

zondag 4 maart 2012

Mijn eerste blog

Oké, daar gaan we dan. Ik heb me voorgenomen om een blog bij te gaan houden. Te gaan berichten over de dingen waar ik mee bezig ben. Ik lees inmiddels regelmatig andere blogs en vind het leuk wat daar allemaal op te vinden is. Het is alleen nog niet zo simpel als ik dacht. De komende tijd zal mijn blog daarom nogal eens veranderen van lay-out. Ik ben een perfectionist, zie je, en ik kan dus uren twijfelen over welk lettertype, welke kleur, etc. etc. Wat ik dus ook nog niet gevonden heb is hoe ik een leuke foto bovenaan kan plaatsen. Misschien kan iemand mij vertellen hoe dat moet. Zoals je dus kunt lezen in mijn profiel hou ik me bezig met het opknappen van oude meubeltjes en ben ik daarnaast docente Spaans. Ik ben dol op deze taal, het land, de cultuur en vooral het eten! Een huisje in Spanje......... wie weet, ooit. Hier wat fotootjes uit mijn archief. Dan ziet mijn blog er in ieder geval niet meer zo saai uit.
Fijne zondag!
Oud bidstoeltje, opgeknapt in grijsblauwe kleur
met whitewash



Kussentje, zelfgemaakt, voor mijn nichtje
met afbeelding van "The Graphics Fairy"