Tía Pepa (re)styling

Tía Pepa (re)styling

woensdag 23 januari 2013

SERVIESKAST/CUPBOARD


Vandaag wil ik jullie mijn servieskast laten zien. Ik ben dol op servies en ik heb dan ook verschillende soorten in de kast staan. 
Today I am going to show you my cupboard. I love porcelain and pottery and I have many items in my 
cupboard.


Het witte servies is van porcelein van Villeroy & Boch en het is ons trouwservies. Ik vind het na 20! jaar nog steeds mooi. Vooral de soepterrine, die ik overigens zelden gebruik.

The white porcelain is bone china from Villeroy & Boch. It was a gift for our wedding and I still love it after 20(!) years.




Het blauwe bord is Spaans aardewerk. The blue tray is handpainted Spanish pottery.


Spaans aardewerk uit "La Bisbal", het aardewerkparadijs aan de Costa Brava.
 Het "Corona" dienblad is van Kitsch Kitchen.

Spanish pottery from "La Bisbal", a famous place for Pottery in Spain.
 "Corona" Butlertray from Kitsch Kitchen.



Sinds 2 jaar spaar ik het Poolse servies van "Bunzlau Castle". Ik ben gek op de leuke prints.
De basis is blauw en je kunt alles met elkaar combineren. 

Since 2 years I am collecting the Polish Pottery from "Bunzlau Castle". I love the blue colour.
You can combine all diferent prints with each other.



Laatste aanwinst, de soepborden. Deze zijn ook aan de buitenkant gedecoreerd.
Het was een mooie gelegenheid om de kast eens opnieuw in te richten en schoon te maken. 
Ik geniet nog elke dag van de schone ramen!

Latest purchase, soup plates. They are also decorated on the outside.
A good oppurtunity to rearrange and clean the cupboard. 
Amazing effect when I had cleaned the windows!


Nostalgie! Het warmhoud bordje waar mijn broer en ik en ook mijn kinderen van gegeten hebben.

Nostalgia, a plate to keep babyfood warm. My brother an I used it and my childeren too. 


Deze vind ik ook erg mooi. Ik heb de theekopjes georven van mijn oma.
 Later heb ik zelf de theepot en nog 2 kopjes erbij gekocht. 

The teacups are an inheretance from my granny. 
Later I bought the teapot and 2 cups more. 


Leuk dat jullie even meekeken in mijn servieskast.
Nice that you stopped by to watch my favourite items.

Un abrazo muy fuerte, Pascale

zaterdag 19 januari 2013

MEMOBORD - MEMO BOARD


Vorige week heb ik een memobord gemaakt voor in de keuken. Ik had eigenlijk niks fatsoenlijks om foto's en kaarten in te steken dus ben ik aan de slag gegaan met jute, kant en band. De tekst en het roosje heb ik gewoon met verf en een sjabloon opgebracht. Ik vind het wel leuk geworden, vooral omdat het gemaakt is van allerlei materialen die ik nog had liggen. 

Last week I made this memo board for our kitchen. I had nothing to put my cards and photos so I decided to make this one with stuff I already had, burlap, lace and ribbon. 


Deze labels had ik met kerst bij de borden liggen. Ze zijn gemaakt van standaard labels die ik een vintage uiterlijk heb gegeven met Distress Ink. Muziekpapier en een stukje kant maken het af.  

The labels are just ordinary labels which I distressed a little bit with Distress Ink.  Music sheet and a piece of lace for the finishing touch. I put them at the christmas table with everyone's name on it.


Deze had ik al eerder gemaakt voor de kamer van mijn dochter. Hij is met elastiek, dat vind ik iets beter zitten. 
This one I already made for my daughter's room.


Een blauwe versie voor mijn nichtje.
Blue version for my little niece.

Onderstaande memoborden zijn te koop.
Afmeting, 40 x 50 cm. €12,50 Mail me als je interesse hebt. Pascale.promper@gmail.com
These ones are for sale/Se vende €12,50



Ik wil trouwens mijn nieuwe volgsters van van harte welkom heten. 
I would like to welcome my new followers. I will try to write in English too althoug is's a long time ago that I wrote English so forgive me if it's not perfect. 
Bienvenidos a los nuevos miembros. Estoy pensando escribir en español también en el futuro. 

Fijn weekend, have a nice week-end, un buen fin de semana. 
Un abrazo, Pascale

maandag 14 januari 2013

WINTERTIME



Gisteren liet ik jullie onze televisiehoek zien. Vandaag de achterkamer waar we ook een zithoek hebben met een soorgelijke lage kast. In de manden zit nog lego maar dat kan ik wel opruimen want daar wordt nu niet meer mee gespeeld. Hoewel het verleidelijk is om al aan de lente te denken is het vandaag flink koud en heb ik het rendiervacht dus nog lekker liggen.


Yesterday I showed you our television corner. Today the backside of the livingroom with the same sort of low table as on the frontside. In the baskets we put the toys, but frankly, they don't play with it anymore. The coffeetable is an old travel trunk from an oncle how went to the Duthc Indies with it. It's over 70 years old.



De "salontafel" is een oude hutkoffer die nog ooit mee naar Nederlands-Indië is geweest. Hij moet meer dan 70 jaar oud zijn en kwam van een oom van mijn man. We hebben er wieltjes onder gezet zodat het wat luchtiger oogt. 


Ook de kussens op de sitetable zijn nog in wintersfeer. Deze heb ik vorig jaar al gemaakt. 

After Christmas we all look forward to springtime, however, it's freezing cold here. So the pillows are still in wintertheme.


Zaterdag op de markt zag ik al pioenrozen staan. Ik ben dol op pioenrozen maar in januari.... Nee, voor mij nog niet. De dadeltak is mooi paars nu dus die doet nog even dienst.





Er is sneeuw voorspeld voor morgen. Ik heb net nog even een paar fijne handschoenen gekocht voor op de fiets. Laat maar komen dus. 

Tomorrow it will be snowing so I bought some nice gloves today. I am ready for it. 

Un abrazo, Pascale

zondag 13 januari 2013

TELEVISIEHOEK/TELEVISIONCORNER


Vandaag onze televisiehoek. Al op meerdere blogs voorbij gekomen en meestal het minst gefotografeerde hoekje van de kamer omdat de televisie nou eenmaal niet zo'n decoratief element in huis is. 

As shown on more Blogs these days, our televisioncorner. Not so frequently shown on pictures because the televison is not the most stylish item in our homes. 


De lage kast hebben we zelf gemaakt van MDF. De boekenkasten stonden er al en zijn ook op maat gemaakt. We hebben het audio/TV meubel hierop aan laten sluiten. Het kleed hebben we pas nog bij Ikea gekocht. Het is heerlijk zacht en warm. 

The TV furniture is made by ourself, even as the bookcase. The carpet is new and it is nice and soft.


Links de open haard. De houtmand zit lekker vol want over een uurtje of zo gaat de haard aan. Heerlijk genieten van de zondagmiddag.

To the left is the fireplace. There's lot's of firewood so in an hour we will make a fire and enjoy a lovely sunday afternoon. 

Un abrazo muy fuerte, Pascale



maandag 7 januari 2013

EN DE NIEUWE WOONKLEUR IS......


ORANJE!!!!

Ik zie jullie bedenkelijk kijken nu maar ik zal het even uitleggen. De kerstboom is er afgelopen zaterdag uitgegaan en we zijn meteen naadloos overgegaan in het carnavalsseizoen. Oké, dat ga ik verder niet uitleggen, je bent ermee opgegroeid of niet. Mij is het met de paplepel ingegoten dus..... En nu is het zo dat mijn lieve echtgenoot dit jaar onze vereniging voor mag gaan als prins. Onze vereniging heet carnavalsvereniging De Oranjebuurt, naar de buurt waar we wonen, vandaar dus het oranje. Normaal versier ik alleen tijdens carnaval het huis met wat oranje ballonnen, boa's etcetera. Maar omdat het een speciaal jaar is en carnaval  vroeg valt leek het me leuk om nu alvast wat oranje styling toe te passen. De bloemen zijn in ieder geval oranje en ik had ook nog wat oranje kaarsen liggen.



Dit leuke krukje is van karton en kregen we vorig jaar cadeau van carnavalsvrienden. Je kunt er overigens gewoon op gaan zitten. 


De vaas is van rubber. Grappig toch. Je kunt hem in 2 vormen gebruiken, zoals hierboven.


Of je vouwt de rand naar binnen zoals hier.


Net echt sloophout.......

Ik moet zeggen, die oranje accenten geven wel een lekkere zonnige touch in deze donkere januaridagen. Ik vind het niet misstaan. Ik heb nog hele mooie oranje velours liggen, daar ga  ik nog wat leuke kussentjes van maken.


Deze is sylistisch natuurlijk helemaal niet verantwoord maar ja het hoort erbij hè.

Ik wens jullie allemaal een fijne week toe.

Aláááááf, Pascale

woensdag 2 januari 2013

A NEW START


  Tafeltje 1e keer

Allemaal een heel gelukkig en vooral gezond 2013 toegewenst. Ik hoop dat we er een mooi en creatief jaar van gaan maken met z'n allen. Vorig jaar in maart ben ik voor het eerst begonnen met bloggen. Ik vind het enorm leuk om te doen en om al jullie leuke posts te lezen en ideeën op te doen. Ik krijg er vaak goede zin van. Ik heb een tijdje een interieuradviesbureau gehad en verkocht ook door mezelf opgeknapte meubeltjes. Door omstandigheden ben ik daar afgelopen juni mee gestopt maar het blijft toch kriebelen. Ik kan het niet laten om met de kwast in de weer te gaan en van een afdankertje weer iets leuks te maken. Daarom heb ik besloten om het maar weer op te gaan pakken. Ik heb mijn Blog dus ook alvast een make-over gegeven en er wat foto's op geplaatst van eerdere projecten. Nog steeds ben ik niet helemaal tevreden over de indeling dus ik blijf ermee stoeien. Op andere Blogs zie ik onderaan sjablonen staan die ik bij Blogger niet tegenkom. Misschien kan iemand me daar tips over geven.

Tafeltje 2e keer

Dit tafeltje was oorspronkelijk bruin. Ik had het eerst opgeknapt zoals hier helemaal bovenaan.  Maar toen meldde zich een koper die op mijn site tafeltjes had zien staan in de kleurstelling wit/grijs-bruin. Dat vonden ze mooier en dus heeft het tafeltje een 2e make-over gehad. Ik ben benieuwd welke van de twee jullie het leukst vinden.

 Hier zie je hem in originele staat.

Ik heb nog  heel wat tafeltjes en kastjes in de opslag staan dus ik kan vooruit de komende tijd. 

Un abrazo, Pascale