Tía Pepa (re)styling

Tía Pepa (re)styling

vrijdag 30 maart 2012

FLESVAZEN


In de VT-wonen van deze maand stond een kleine artikeltje over de wijnetiketten "dichter bij de wijn" van PLINT. Plint is een website waar je  allerlei artikelen kunt bestellen die zijn bedrukt met een mooi gedicht.  De bedoeling van de wijnetiketten is dat, als je een fles wijn cadeau wilt doen, je het etiket eraf weekt en er dan een origineel, toepasselijk gedicht voor in de plaats plakt. Ik heb de etiketten al een jaar of 3 in huis maar op de een of andere manier vergeet ik steeds om ze te gebruiken. Totdat ik laatst een paar wijnflessen met wat krijtverf een kleurtje gegeven had, ineens bedacht ik me dat ik die leuke etiketten nog had liggen. Ze zijn zelfklevend dus in een paar minuten tijd heb ik deze flessen omgetoverd in aparte vazen. Een mooie tak erin of, zoals hier, wat lentebloemen en je hebt weer eens iets anders.
De etiketten zijn, behalve met een gedicht, ook nog bedrukt met werk van bekende kunstenaars.


 Wil je zelf ook flessen gaan verven, zorg er dan voor dat je eerst een goede multiprimer gebruikt zodat de verf goed hecht op het glas. De krijtverf is wel wat besmettelijk, als je dat wilt voorkomen kun je ze eventueel nog aflakken. Het mooie poederige effect van de krijtverf gaat dan natuurlijk wel verloren. Kijk ook eens bij PLINT voor nog meer leuke "poëzie" ideeën. 

Un abrazo, Pascale

7 opmerkingen:

 1. Mooi!
  Super leuk idee ..... juist het poederige effect maakt het mooi.

  Fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Un saludo.
  El jardin de mis flores Amantisima....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik ken Plint. Wij hebben een boekwinkel waar je het kunt kopen en in de bibliotheek hebben ze veel kaarten te koop.
  Maar wat een ontzettend leuk idee met die flessen!
  Ik kom even bij je langs en ben volger bij je geworden. Ik zie dat je net een maand blogt, ik drie maanden. Ik vind het ontzettend leuk.
  Ik hoop op een gezellige blogontmoeting.

  Fijne dag, lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hallo Pascale, wat leuk dat je mij bent gaan volgen, dat ga ik jou ook graag doen, ik heb ook zeker iets met Spanje, mijn vader heeft daar heel lang gewoond en is daar zelfs begraven, dit land heeft dus een speciaal plekje in mijn hart!
  ik vind je flessen zo mooi met dat poederige effect!

  fijne week,
  lieve groet van Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Pascale, wat een super leuk idee, ik heb ook nog wat etiketten en ga dit zeker een keer proberen.
  Leuk dat je mee doet aan mijn give away.
  Fijne dag groetjes Nelly

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoihoi leuk dat je even langs bent gekomen op mijn blog natuurlijk kom ik ook even bij jou een kijkje nemen en ben gelijk volger geworden zodat ik niets van je mooie posten kan missen,leuk idee van die flessen ik ga voor de poederkluer grijs hahaha helemaal mij kleur, wens je fijne paasdagen en tot de volgende post lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoi,
  dit is een leuk idee vooral hoe er een leuk tekstje op staat! Even wat anders dan die simpele vazen

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat! Un saludo, Pascale