Tía Pepa (re)styling

Tía Pepa (re)styling

vrijdag 13 april 2012

KLEUR KIEZEN


 Ik ben bezig met een megaproject! Ik ben namelijk de hele woonkamer en -keuken aan het schilderen. Ik was het al lang van plan maar heb het steeds voor me uitgeschoven. En nu hebben we in de winter een lekkage gehad waardoor ik er echt niet meer onderuit kom. 3 weken geleden ben ik begonnen met het plafond in de woonkamer. Ik wilde eigenlijk ook meteen de keuken doen, ik dacht dan heb ik het ergste maar meteen gehad, maar ik had daarna enorme last van mijn nek en schouders. En omdat ik met de plafondverf nogal gekliederd had tegen de muur heb ik bedacht dat ik eerst de woonkamer dan maar af ga maken en me daarna op de keuken stort. Nu hoor ik jullie al denken, even wat muurtjes schilderen, dat is toch zo gebeurd. Ja, maar ik wil ook al het houtwerk schilderen, inclusief de op maat gemaakte kasten. Toen wij namelijk 18 jaar geleden in dit huis kwamen wonen hebben we alles in de kleur GO-0585 (een crème witte kleur) van Sigma geschilderd. Ik heb die kleur zo vaak bij laten maken dat ik het kleurnummer niet meer hoef op te zoeken. Maar nu ben ik die crème kleur zat en wil ik het allemaal wat frisser hebben. En dat is dus een monsterklus! Vandaag heb ik de vitrinekast in de grondverf gezet.


En verder ben ik bezig geweest om kleuren uit te kiezen voor op de muren. Een lastig karwei. Ik vind namelijk zoveel kleuren mooi. En ik heb iets met die namen die kleuren tegenwoordig hebben. Ik zou bijna een kleur willen nemen omdat ik de naam zo leuk vind klinken.


Wat dacht je van Lamp Room Gray, Shaded White of Mizzle van Farrow and Ball. Of Elephants Breath? Hoe heeft iemand het bedacht. Oh, en dan Charlotte's locks! Helemaal geweldig. Misschien ga ik die toch in de keuken doen. Dat is niet zo'n grote muur. Als het echt te heftig is kan ik het zo weer overschilderen.

De Soft Loft kleuren van Painting the Past vind ik ook prachtig. Old White en Hampton Gray heb ik op de slaapkamer en Green Tea zit nu in de keuken. Maar voor de woonkamer kan ik gewoon geen beslissing nemen. Ik ga er nog eens een nachtje over slapen en morgen hak ik de knoop door! Ik ben deze strepen namelijk ook helemaal zat! Ik laat jullie weten wat het geworden is!


Un abrazo, Pascale9 opmerkingen:

 1. Oh Pascale, wat een klus ben je begonnen! Het zal vast allemaal heel anders en mooi worden. Ik ben benieuwd.
  En dan al die kleuren die je kunt kiezen. Hoe meer je erbij haalt, hoe moeilijker het wordt.
  Volgens mij moet je op een gegeven moment gaan afstrepen wat je wel wilt en niet en dan van de overgebleven kleuren weer afstrepen.
  Maar ja, je moet er weer een poosje tegenaan kijken, dan wil je wel graag goed kiezen.
  Ik wens je heel veel sterkte en moed voor deze grote klus.

  En ook een fijn weekend en lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jeetje Pascale wat een megaklus!! heb je de knoop al doorgehakt? best lastig lijkt mij, omdat je de kleur op een klein staaltje ziet en je je dan een voorstelling in je hoofd moet maken hoe het in een groot geheel zal lijken.
  we hebben dezelfde deur, wat leuk!
  en ja die namen daar heb ik ook wat mee haha!

  heel veel succes en een fijn weekend!
  lieve groet van Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een klus, maar wel leuk! Succes met de kleurkeuze!
  Groetjes Kiki

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Pascale,
  Wat een gezellig blog heb je, ik ga je volgen hoor!
  Ik ben ook heel benieuwd naar hoe je woonkamer (en keuken uiteindelijk) gaat worden!
  Bij ons moet de keuken ook nodig gedaan worden, maar we kunnen ons er nog niet toe zetten, niet dat het zoveel werk is hoor, maar we zijn ook met de tuin bezig.
  Lieve groet, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een giga grote klus, maar dan is het natuurlijk ook helemaal weer naar je zin! Lastig is dat altijd met de kleuren he! Ben benieuwd wat je keuze zal zijn.

  Groetjes en een fijne week,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een ...KLUS.... de juiste kleuren kiezen vind ik ook altijd zo moeilijk, soms vind je een kleur en als je hem dan op de muur zet ziet ie er ineens heel anders uit.
  Nou veel succes met je verfwerk en het kiezen.
  Groetjes Nelly

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Pff, wat een klus zeg. Wij hebben laatst ook een deel van de huiskamer gedaan. In Lamp Room Grey :). Nou ja, aangezien ik F&B onbetaalbaar vind hebben wij bij de bouwmarkt de kleur laten mengen van een ander merk. Zij kunnen daar het F&B nummer invoeren in het systeem en dan wordt automatisch de kleur van het andere merk gezocht dat er het dichtst bij in de buurt komt. En hij is prachtig geworden. Veel succes met het schilderen! Liefs, Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En vast al een keuze gemaakt ;-)? Ben je al druk bezig?
  Er is ook zoveel keus .....
  Ben heel benieuwd waar je voor gekozen hebt en naar het eindresultaat.

  Veel klus/verfplezier, Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Even snel door je blog gefietst, wat een gezelligheid! En wat toevallig: wij hebben net ons huis (laten) schilderen met PtP tinten: Afternoon Tea in het toilet, Scandinavian Green in de slaapkamer en Heather in de gastenkamer. Zooo mooi! En je hebt net als ik een House of Dots jurk, en de foto van Isabelle maakt het helemaal af voor mij: de mooiste vrouw ever!
  p.s. Nee, strepen op de muur kunnen écht niet meer! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat! Un saludo, Pascale