Tía Pepa (re)styling

Tía Pepa (re)styling

vrijdag 7 december 2012

SIDETABLE RESTYLEDDit tafeltje heb ik al zo'n 15 jaar. Ik had al heel lang het plan om er iets mee te doen maar ik durfde eigenlijk niet zo goed. Ik heb het van mijn vader gekregen die het op de markt in Tongeren heeft gekocht. Hij vindt het maar niks dat ik alles overschilder. Elk jaar voor kerst een flinke boenwasbeurt en verder niks meer aan doen is zijn devies. Maar ik vond het wat kleurloos zo en ook een beetje donker tegen onze bruine loveseat. 


Het tafeltje  "voor". 


Dus heb ik toch maar de stoute schoenen aangetrokken en ben aan de slag gegaan. Eerst heb ik het tafeltje ontdaan van oude waslagen en flink geschuurd. Vervolgens heb ik het onderstel geschilderd met krijtverf van Abondanza in de kleur Pale Sage. Om het doorschuren wat te vergemakkelijken heb ik voor het schilderen op sommige plekken wat blanke was aangebracht. Na het doorschuren heb ik het verder afgewerkt met lichtbruine boenwas voor een oud effect.
De kleur lijkt hier blauwer dan in werkelijkheid. Het is meer grijsgroen.


Het bovenblad heb ik afgewerkt met witte boenwas van Abondanza. Zo blijf je de nerf van het hout mooi zien en is het net wat frisser. Ik ben best tevreden met het resultaat.  


Ik moet nog wat werken aan mijn fotografie-technieken. Op de een of andere manier krijg ik steeds zo'n oranje gloed over mijn foto's waardoor het er nogal seventies uitziet allemaal. Deze foto is iets beter gelukt maar weer niet helemaal scherp. 


Zo, nu ga ik lekker jullie posts doorlezen en genieten van mijn week-end. Vanavond hebben de kinderen schoolgala, voor mijn dochter de eerste keer. Ik ga zelf ook heel even kijken want ze zitten op de school waar ik werk. Ik vind het altijd geweldig om te zien, de meiden in hun mooie jurkjes en voor het eerst op hakken en de jongens in hun pakken (soms van pa). En morgen de kerstboom zetten. Ik heb er zin in!

Ik wens jullie ook allemaal een fijn week-end, Un abrazo Pascale4 opmerkingen:

 1. Leuk om je tafeltje voor en na de behandelingen te zien.
  Ja, ik kies ook voor na de behandelingen hoor. Wel veel werk he maar hij is wel heel erg mooi geworden.
  Heerlijk dat je er nu zoveel plezier mee hebt en ik denk dat je vader dat ook wel inziet, toch.
  Ik wens je een gezellig weekend, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moeilijk is dat af en toe he, om dan de keuze te maken wat je doet. Aan de andere kant, als het van jezelf is geworden kun je je gevoel volgen.
  Ik vind dat je tafel mooi is geworden.
  Een mooie avond en een fijn weekend!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er mooi uit! Misschien krijg je de gloed door de kleur van je vloer? Ik kan me voorstellen dat dat wat weerkaatst. Veel plezier vanavond, lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I really love your table, how you redid it. Your table goes much better with your brown sofa now. Will look better with anything, you gave it a good personality. Have a wonderful weekend and Merry Christmas to you.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat! Un saludo, Pascale