Tía Pepa (re)styling

Tía Pepa (re)styling

woensdag 7 augustus 2013

GROENTEN VAN HET BALKON EN BYE BYE PINK

Vorig jaar hadden we al tomaten op ons balkon geplant maar dit jaar hebben we onze moestuin wat uitgebreid met o.a. pluksla, courgette, aubergine, snackkomkommertjes, paprika's en pepers. De tomaten beginnen nu te kleuren maar de eerste courgettes en aubergine zijn geoogst.


Deze zijn gisteren in de ratatouille gegaan.




Klaar om te gebruiken.

De vakantie zit erop, dat wil zeggen, ik hoef nog niet aan de slag maar mijn hubby is al weer begonnen met werken. Voor mij altijd de periode dat ik allerlei klusjes in huis ga doen. Vandaag was het niet zo'n mooi weer dus ben ik begon met de slaapkamer van mijn dochter. Ze is nu 16 en vindt al het roze toch een beetje kinderachtig worden. Ik snap het helemaal dus vandaag de schouders eronder en begonnen met mijn minst favoriete klus, het plafond!!


Ja, ik weet het, schilderen in een lege kamer is veel eenvoudiger. Maar dit is het kleinste kamertje (voorheen babykamer) in huis en om daar een tienerkamer van te maken hebben we een bed en een kast moeten bouwen die je dus niet even kunt verschuiven. Dat wil dus zeggen.......afplakken en eromheen schilderen.


Het bureau staat er ook nog want... Ikea en mijn ervaring met Ikea is, geweldig spul maar een keer in elkaar, vooral laten zitten. De kast bij mijn zoon op de kamer heb ik voor een schilderklus een keer uit elkaar gehaald en hij is nooit meer helemaal lekker in elkaar gekomen.



Voor de muren heeft dochterlief de kleur "Old White" van Painting the Past uitgekozen, die hebben wij ook op onze slaapkamer en dat vond ze een mooie kleur. Ik trouwens ook. 
Hopelijk krijg ik die strepen eronder....


Het is nu avond, het plafond is GELUKKIG klaar, de strepen zijn een keer gedaan en ik heb goede hoop dat het de tweede keer dekt. Ikzelf zit ook helemaal onder want op de een of andere manier klieder ik altijd enorm dus ik snak naar een douche en een wijntje. Morgen weer verder. Het eindresultaat volgt. 

Un abrazo, Pascale

10 opmerkingen:

  1. Nou, je bent alweer lekker bezig. Wat een klus, zo'n plafond. En je hebt er verstandig aan gedaan om alles te laten zitten, bij Ikea-kasten. Vast zit vast.
    Vandaag je prachtige pakket binnengekregen! Wow! Maak er binnenkort een mooie post van. Dankjewel nog!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk hoor een kamer restylen.
    Grappig dat je dochter een kleur uitgekozen heeft die jou ook aanspreekt!!!
    Maar je gaat toch niet gelijk met de juiste kleur eroverheen? Meestal geven ze het advies om eerst een lichtgrijze kleur te doen en dan de juiste kleur.
    Ik ben wel erg benieuwd naar het eindresultaat.
    Heel veel succes.
    Groetjes,
    Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk die eigen groente, leuk om dan van die lekkernijen te maken.
    Je hebt een flinke klus onder handen. Je bent al een eindje gevorderd. Ik dacht dat je over zulke donkere dingen eerst even grondverf moest doen. Ik hoop dat je de strepen er goed onder krijgt.
    Ben heel benieuwd naar het eindresultaat.

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw wat een mooie courgettes en aubergines!!
    Ik ben benieuwd of de tweede laag goed dekt, zal best een klus zijn over dat donkerroze en ach zo niet...dan maar een derde laag toch?

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Divna je basta u saksiji i mogli bi da napisete jedan post o svom iskustvu o gajenju povrca u saksijama.Volela bih da vidim sliku tikvica i patlidzana u saksiji.Pozdrav:))

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ben benieuwd hoe het er ondertussen al uitziet! Haha, heb dezelfde bedenking bij sommige Ikea-meubels :-).

    Goedele

    BeantwoordenVerwijderen

  7. Olá amiga,que satisfação colher nossos próprios frutos!!!Não tem preço.Parabéns pela iniciativa!!!Obrigada pelo carinho de sempre! Amo sua atenção!!!
    Volte sempre!!!

    Beijos, Marie.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heerlijk al die groenten van eigen balkon. Uiteraard wel benieuwd naar het eindresultaat van de kamer. Kan ik vast de kunst een beetje afkijken. Kamer van onze dochter is ook nog roze, maar dat gaat volgend jaar ook veranderen is de planning.

    Groetjes Patricia
    www.landelijkwonen.info

    BeantwoordenVerwijderen
  9. leuk en lekker groente van eigen kweek, en hoe is het inmiddels met de kamer? mooi hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oi linda

    Deliciosos os vegetais,amo Hortas e já plantei em minha casa tomates pequenos e pimentas....
    O quarto ficou com uma bela cor....Parece mesmo lindo.
    Bjs
    Deusa
    vasinhos coloridos

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat! Un saludo, Pascale